Organiqa Bio Rizsfehérje por 200g

1790 Ft

100% vegán fehérje kivonat rizs fehérjéből, hozzáadott cukor nélkül, a növényi étrend követőinek. Kiemelkedően magas, 80%-os fehérje tartalommal.

Elfogyott

Cikkszám: org8 Kategóriák: , ,

Leírás

A rizsfehérje tökéletes választás fehérjepótlásra a vegán étkezésben. Szervezetünk könnyen felhasználja. Ez a kiváló növényi fehérje semleges ízű, így ideális főzéshez, turmixokba és gyümölcslevekbe is. Sportolóknak különösen ajánlott.

Hogyan fogyasszuk: napi 20-30g fehérje port keverj össze 300-400 ml növényi tejjel és vízzel. Tegyél hozzá 1-2 érett banánt, majd ízesítsd és édesítsd, ahogy szereted. Végül turmixold össze a hozzávalókat.

Átlagos tápérték 100g termékbenenergiatartalom: 1537 kJ/367 kcal, fehérje: 80g, szénhidrát: 12g, ebből cukrok: 6,7g, zsírok: 2g, ebből telített zsírsavak: 0,7g, só: <0,1g

Származási hely: Kína

Rizsfehérje: a növényi fehérjék koronázatlan királynője

Az utóbbi években megfigyelhető, hogy egyre nő az igény a vegán fehérje és a különféle vegán fehérjeporok iránt, hiszen egyre többen keresik a növényi eredetű táplálékokat. Ezzel a tendenciával párhuzamosan a tejsavó és a kazein fehérje fokozatosan veszít népszerűségéből.

Az egyik legkiválóbb növényi alapú fehérje a rizsfehérje. Ha még sosem hallottál erről a különleges növényi proteinforrásról vagy csak szeretnéd jobban megismerni a rizsfehérjét, továbbá az emberi szervezetre gyakorolt hatásait, akkor ez a cikk neked szól!

A világ számos pontján folyik rizstermelés, éppen ezért a rizsfehérje könnyen hozzáférhető, ráadásul száz százalékban természetes, növényi eredetű protein. Ezenfelül a rizsfehérje egyedülálló aminosav profiljának köszönhetően kiválóan alkalmazható más vegán fehérjékkel, például borsófehérje porral együtt is. Gondoltad volna, hogy a rizs nem csupán szénhidrát-, de kiváló fehérjeforrás is?

De vajon mi a rizsfehérje valójában és hogyan készül? A rizsfehérje por nem más, mint fehér rizsből vagy barna rizsből kivont fehérje-izolátum. Függetlenül attól, hogy fehér vagy barnarizs az „alap”, a rizsfehérje előállításához a rizsszemeket megőrlik és ezután az őrleményhez enzimet adnak, amely elválasztja a keményítőt, vagyis a szénhidrátot a fehérjétől.

Állati fehérje kontra növényi fehérje

Bizonyára számodra is feltűnt az, hogy egyre többen váltanak növényi alapú étrendre. Az okok sokfélék lehetnek: divat, egészségtudatosság, betegség megelőzés, meglévő betegség, fogyókúra.

Egy biztos, hogy a növényi fehérjék étrendbe építése mindenképpen előnyös, még akkor is, ha különösebb ok nélkül, egyszerűen csak az étkezések változatosabbá tétele miatt szeretnéd kipróbálni őket.

Ezek szerint az állati fehérje rosszabb, mint a növényi fehérje? Fontos tisztázni, hogy nincs rossz és jó oldal, de a mértékletesség fontos. Az állati eredetű fehérjék az összes esszenciális aminosavat tartalmazzák, viszont ez nem azt jelenti, hogy növényi alapú fehérjék kombinálásával ne lehetne bevinni az egészséges élethez szükséges tápanyagokat.

Egy 2016-ban megjelent tanulmány összehasonlította az állati és a növényi fehérjét fogyasztók egészségügyi állapotát. Bár további kutatások szükségesek, de az eredmény egészen megdöbbentő volt.

A zöldséget, gyümölcsöt, valamint növényi fehérjét fogyasztók egészségesebben és tovább élnek. Ritkábban szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésekben, emellett kisebb eséllyel alakul ki náluk rákos megbetegedés.

Ennek egyik lehetséges oka, hogy a húsok nagyobb arányban tartalmaznak telített zsírokat. A telített zsírok túlzott fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri problémák kialakulásához, mert megemelik az összkoleszterin szintet. Növényi fehérjék fogyasztása esetén kevesebb telített zsírsav jut a szervezetbe és a koleszterinszint nem változik.

Hogyan hat a rizsfehérje fogyasztás az emberi szervezetre?

A növényi alapú táplálkozásra való átállás vagy magas fehérjetartalmú étrend követése a kezdeti időszakban megterhelő lehet az emésztőrendszer számára.

Ilyenkor a különféle fehérjeport fogyasztók gyakrabban tapasztalhatnak emésztőrendszeri panaszokat. A rizsfehérje por viszont könnyen emészthető és fogyasztásával minimalizálhatók ezek a problémák.

Másik nagy előnye, hogy ellentétben a tejből, szójából vagy búzából készült fehérjeporokkal, a rizsfehérje hipoallergén, vagyis fogyasztásakor nem kell allergiás panaszoktól tartani.

A rizsfehérje természetesen nem csak az allergiával küzdőknek jelenthet tökéletes növényi protein alternatívát, hanem a semleges ízeket keresők számára is. Neutrális ízének köszönhetően a rizsfehérje por könnyedén felhasználható különböző ételek, például zöldséglevesek vagy sütemények készítéséhez is. Mivel a rizsfehérjében lévő fehérje hő hatására sem sérül, bátran süthetsz-főzhetsz ezzel az izgalmas hozzávalóval.

Ha a finom ételek főzése mellett az edzés is szerves része az életednek, jó hírünk van! A könnyen emészthető rizsfehérje por gyors felszívódásának köszönhetően felgyorsíthatja az edzések utáni regenerációt. De mi a helyzet magával az edzéssel?

Személyre szabott edzésprogram végrehajtása mellett a rizsfehérje por – a többi fehérje dús táplálékhoz hasonlóan – segíthet megszabadulni a felesleges zsírtól és növelheti az izomtömeget. Hogyan lehetséges ez?

Köztudott, hogy a fehérje – így a rizsfehérje is – hosszabb ideig képes „eltelíteni a gyomrot”, vagyis teltségérzetet okozni és létfontosságú szerepet játszik az izomrostok létrehozásában. A hosszabb ideig tartó teltségérzet nem csak a fogyni vágyók, de a szénhidrát éhséggel küzdők és cukorbetegek számára is segítséget jelenthet.

A növényi fehérje fogyasztás segíthet szabályozni az inzulinszintet, meggátolva a hirtelen inzulin kilengéseket magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztása után. Egyszerre fogyasztva a növényi fehérjék lassítják a szénhidrátok felszívódását és csökkentik az úgynevezett „mentális köd”, valamint a kimerültség érzés kialakulásának esélyét.

Az általunk forgalmazott bio natúr rizsfehérje por GMO mentes, laktóz- és szójamentes, ráadásul a vegetáriánus és gluténmentes étrendet követők is bátran fogyaszthatják. Semleges íze miatt ez a natúr vegán fehérjepor vízzel vagy akár növényi tejjel is elkeverhető.

Továbbá tetszés szerint banánnal vagy más gyümölcsökkel is ízesíthető. Az Organiqa rizsfehérje por nem tartalmaz állati eredetű összetevőket és hozzáadott cukrot sem, így a felesleges cukorbevitel miatt sem kell aggódnod.

További információk

Tömeg 0,2 kg
Gyártó

Organiqa

Vonalkód/GTIN Azonosító

5999885147540

Íz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Organiqa Bio Rizsfehérje por 200g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.